Nikon D5000

front_D5000_18_55Nikon D5000 er en slags krysning av D60 og D90. Du får flere av egenskapene til D90, som for eksempel 12mp sensoren, samme AF-modul med 11 fokuspunkter, videofunksjon og nesten like rask seriefunksjon (4bilder i sekundet mot D90 sine 4.5 bilder i sekundet), mens selve kamerahuset ligner mest på det vi allerede har på den mindre D60.

At den har arvet kamerahuset fra D60 betyr at det er mindre og lettere, men også at kamerahuset mangler egen autofokus-motor og objektivene du bruker må dermed være «Nikon AF-S»-objektiver eller tilsvarende (Sigma HSM f.eks) hvor det er egen fokusmotor i objektivet. Dette er i seg selv ikke noe problem så lenge du ikke har masse objektiver liggende fra før. De fleste aktuelle nyere objektiver kommer nemlig med fokusmotor i objektivet.

Av nye ting på D5000 kan vi nevne vippbar skjerm bak, oppdatert signalbehandling, flere muligheter for redigering av bildet direkte i kameraet og noe mer avansert autofokus i LiveView-modus – men vi mener fremdeles LiveView ikke egner seg spesielt godt for vanlig fotografering.

Et veldig spennende kamera som passer bra for begynnere til seriøse amatører og har kvalitet på filene som kan matche langt dyrere kameraer så lenge du bruker god optikk.

Se videoklippet under for en reklamesnutt for kameraet på engelsk:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Krp5XRbJhsI[/youtube]