Spennende kompaktnytt fra Canon

Canon har denne uken lansert flere nye produkter. De vi ser mest frem til å få i butikken er kompakt-toppmodellen Powershot G11 og  den lille elegante Powershot S90 som kan skryte av god vidvinkel og lystyrke.

Canon Powershot G11

Powersho_G11_front

Forgjengeren til G11, Powershot G10, har vært en av våre favoritter det siste året. De gove trekkene for denne modellen har vært god bildekvalitet, solid konstruksjon, rikelig med zoom og bra ytelse på høyere iso for kompaktkamera å være. Den nye versjonen i denne serien ser ut til å være nok en forbedring av et godt produkt og et solid steg i den retningen vi ønsket.

En av de få tingene vi har hatt som minus i margen med G10 er at vi ikke har sett behovet for 15mp oppløsning på et kompaktkamera i denne klassen. Filene blir større enn de trenger å være og det er ingen hemmelighet at det er vanskeligere å lage sensorer med både høy oppløsning og god ytelse på høy iso. I tillegg vil man kunne vinne mer dynamikk i bildene hvis man designer sensoren for ytelse på bildekvalitet og ikke nødvendigvis oppløsning. Det er flere av oss som bokstavelig talt har sagt at G10 ville vært perfekt med sensor på rundt 10mp. Så kom G11.

Powershot G11 har 10mp oppløsning og Canon sier selv de har vunnet omtrent 2 blendersteg på støyreduksjonen med ny sensor og den nye Digic4-prosessoren. Det skulle tilsi at iso 1600 på denne modellen kan sammenliknes med iso 400 på G10. Hvis det stemmer er det et stort steg blant annet for de som fotograferer mye inne og på kveldstid. Zoom-objektivet som dekker et område tilsvarende 28-140mm er beholdt fra G10, men den nye modellen har fått vippbar skjerm og skjermen er noe mindre (2.8″) enn den som satt på G10 (3″). Ellers  verdt å nevne er blitz-synkronisering opp til 1/2000 sekund som gjør det lettere å bruke blits som innfyllingslys eller med helt åpen blender.

Canon Powershot S90

Powershot_S90_front

Dette kameraet kan være en ulv i fåreklær. Utseende som en ixus, men flere egenskaper som skal være i absolutt toppklasse. Mulighet for Raw-filer, mye manuelle instillingsmuligheter, 3″ skjerm og 3.8x zoom som begynner på 28mm f2.0 gjør at vi øyner håp for at selv de mest kresne av oss endelig kan få et kompaktkamera som passer i skjortelomma.

Produktbilder: