Nikon D3s

D3s

Nikon D3s lansert!

Nikons nye pro-modell ser med første øyekast nærmest identisk ut som D3, eller D3x som allerede er på markedet. Det er nemlig under skallet at de spennende nyhetene ligger. D3s blir kameraet for presse og alle andre fotografer som er avhengig av hurtighet og høy ytelse i svakt lys. Kalibrert iso fra 200 til 12 800, og mulighet for å presse kameraet til 102 400 er helt nytt, gir uante muligheter. D3 har som kjent vært helt fantastisk på høye iso-verdier, og med ny sensor på D3s er lista tilsynelatende satt enda høyere.

Videoopptak er også kommet for å bli på speilrefleksmodellene. For noen blir dette bare enda en ekstrafunksjon de ikke bruker i praksis, mens for andre er det hovedgrunnen til å bytte kamera. For de fleste av oss blir dette en funksjon som først og fremst gir muligheten til å dokumentere hendelser også med levende bilder, eller utnytte optikken man allerede har til spennende videoopptak i situasjoner hvor man vanligvis kun tok stillbilder. Hvor mange har fra før dratt med seg et videokamera med HD-oppløsning (720p/24bps) som tåler så mye julig fra elementene, og hvor du kan bruke opptikk som varierer fra fish-eye til f.eks 600mm tele? Vi kan sansynligvis se frem til mye spennende video fra D3s-eiere..

Noen punkter å trekke frem med den nye modellen:

  • Ny sensor (fullformat FX 12.1mp)
  • ISO 200-12800 (100-102400 ukalibrert)
  • HD Videoopptak 720p med 24 bilder/sekundet
  • Mulighet for ekstern mikrofon
  • 48 Raw-bilders buffer, mot 18 på D3
  • 1.2x-crop modus tilgjengelig
  • «Quiet mode»

Vi tar bestillinger nå for levering i november.

Produktbilder:

Video fra/om D3s:

Vincent Munier – Summer Variations – Nikon D3s:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R46ca9zBP4A[/youtube]

Yngve Ask – D3s Test:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bMeWVE47BNk[/youtube]