Messeprogram 2009

Fotomesse Program 2009 header

Dette arrangementet er avholdt:

Vi hadde en flott messe dette året og takker alle besøkende og medvirkende for koselige fotoprater,  spennende seminarer, gode tilbud og rekordhøyt salg!

Velkommen tilbake i 2010!

Torsdag 26.11 2009

0930Marcel

Seminar med fotograf og Canon Master Marcel Lelienhof. Marcel forteller og viser egne bilder. Røffhet og eleganse, rock’n roll og virkelighet: Noe av Marcels styrke ligger i observasjon og håndtering av mennesker. Han har øye for gode lokasjoner og brytende farger. Her kan du regne med mye gode tips og inspirasjon for egen fotografering.

1100PerArnfinn

Kontroll på fargestyring er avgjørende for et godt sluttresultat enten du skal levere fra deg bilder digitalt eller på print. Per Arnfinn Persen fra Profil Data er distributør av Eizo skjermer og Epsons proffe blekkskrivere og kjenner dermed de fleste problemstillinger rundt fargestyring. Dette seminaret er etterspurt år etter år og er minst like aktuelt i dag som i fjor. Ta kontroll på fargene dine!

1200YngveAsk

Fotograf og Nikon ambassadør Yngve Ask viser sammen med Vegar Berg fra Nikon Norge hvilke muligheter for videoopptak som ligger i de nye speilrefleksmodellene. Se hvordan dette åpner døren for deg som fotograf til å utforske et spennende medium med det store utvalget av optikk og tilbehør som finnes i systemkameraverden. Entusiasten får en ny arena å uttrykke seg på, mens den driftige fagfotografen kan lage et spennende tilleggsprodukt for sin kunde?

1300Opsahl

Bjørn Opsahl begynte å fotografere for omtrent 13 år siden ved en tilfeldighet. Nå er han blitt en av Norges ledende fotografer innen mote og reklame, og de siste årene har han jobbet både i Norge og LA. Han dukker regelmessig opp på tv-skjermen i den norske versjonen av ”Top Model” og har nettopp avsluttet en separatutstilling på Stenersenmuseet i Oslo. En spennende energisk fotograf som inspirerer!

1630Marcel

Seminar med fotograf og Canon Master Marcel Lelienhof. Marcel forteller og viser egne bilder. Røffhet og eleganse, rock’n roll og virkelighet: Noe av Marcels styrke ligger i observasjon og håndtering av mennesker. Han har øye for gode lokasjoner og brytende farger. Her kan du regne med mye gode tips og inspirasjon for egen fotografering.

1800PerArnfinn

Lightroom er for mange arbeidsverktøy nummer én når det kommer til god og rask arbeidsflyt, arkivering og justering av foto, men fremdeles printer mange bildene sine fra Photoshop. Per Arnfinn Persen fra Profil Data viser at det ligger muskler i print-modulen til Lightroom som kan spare deg for arbeid og gi deg nye verktøy til disposisjon.

1900Biofoto

Nye og gamle medlemmer ønskes velkommen til møte i Biofoto – foreningen for naturfotografer. Fotograf og Nikon ambassadør Yngve Ask vil fortelle om sin hverdag som fotograf og vise mulighetene for HD-video i mange av dagens aktuelle speilreflekskameraer. Det blir også en intern fotokonkurranse for medlemmene i Biofoto.

lordag2

1000Mangersnes

[- FULLT! -]

En av Norges beste naturfotografer, Roy Mangersnes, holder workshop med vekt på fuglefoto. Dette er en unik mulighet til å lære av en av de beste i sitt felt!

Roy Mangersnes har en Mastergrad i Biologi fra NTNU og gjorde sin masteroppgave om dyrs atferd og økologi. Ønsket om å fange disse spennede sidene av naturen på film gjorde at han tok opp fotografi på alvor. I dag har bildene og hans forfatterskap tatt ham til mange fantastiske steder over hele verden, og han kom nylig hjem fra tur til Bolivia.

Workshopen blir lagt opp i 3 deler, hvor første del begynner hos Stavanger foto med ca 2 timer introduksjon til fugl og dyrefoto, samt noe teori rundt kamerainstillinger, nødvendig utstyr og andre tips og triks. Etter en rask lunch vil turen gå til Stokkavannet hvor det finnes masse muligheter til å jobbe med ulike teknikker på fugler. Vi jobber med kreative teknikker, telefoto og kortere brennvidder. Vi beregner ca 2 timer på fotografering ute før vi skal bruke de siste 2 timene hos Stavanger foto igjen med gjennomgang av arbeidsflyt i Lightroom på slike bilder: sortering, arkivering, bildejustering og prosessen med print eller slideshow til slutt. Med andre ord er dette virkelig full pakke!

Ta med eget fotoutstyr og eventuelt bærbar pc. Blir været dårlig er det viktig å kle seg riktig, og får vi ekstremvær blir alle påmeldte kontaktet for alternativt opplegg. Det blir også
anledning til å prøve noe av Stavanger fotos demoutstyr i løpet av dagen.

Pris 1000,- / Begrenset antall plasser! / Påmelding på epost.