Ny optikk fra Nikon

Nikon har i dag lansert to nye spennende objektiver:

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Nyere vidvinkelobjektiver med fast brennvidde har vi ikke sett på lenge fra Nikon, og det har mange savnet. Særlig når Nikon med sine siste vidvinkelzoomer har vist voldsomme fremskritt i optisk design og bildekvalitet. Eldre objektiver er rett og slett ikke i samme klasse lenger. Problemet med disse nye zoomene er først og fremst størrelse og vekt, men mange har også etterlyst fastobjektiver på grunn av lysstyrken man kan få til uten zoom.

Her er Nikons svar. Den nye 24mm f1.4 deler svært mange trekk med de populære 24-70 f2.8 og 14-24 f.8 men i mindre størrelse og med bedre lysstyrke. Vi vil trekke frem Nano-coating, ED-glass, Asfæriske linse-elementer og AF-S som viktige egenskaper i det nye objektivet og gleder oss til å få det i hus.

front_AF-S-NIKKOR-24mm-f1.4G_ED

AF-S NIKKOR 16-35mm f/4 G ED VR

Som tidligere nevnt i denne nyhetsartikkelen har Nikon et godt grep på vidvinkelzoom. Nå kommer det som kanskje kan bli en arvtager til den ettertraktede AF-S 17-35 2.8, som ikke lenger produseres. En av grunnene til at 17-35mm 2.8 var så populær var at den ga god bildekvalitet på fullformatkameraer, hadde ekstrem vidvinkel og kunne samtidig bruke 77mm filter, noe som var et stort poeng for naturfotografer. Den nye modellen får noe dårligere lysstyrke, men vi får enda videre vidvinkel og bildestabilisator istedet. I tillegg kommer selvfølgelig nyvinninger i optisk design, og den nye Nano-coatingen som vi vet er vannvittig god og gir bedre farger, kontraster og motlysegenskaper. VR kan bli svært spennende på en så kraftig vidvinkel, hvor man allerede kan bruke lange lukkertider håndholdt, så her er det mye å glede seg til!

front_AF-S-NIKKOR-16-35mmf4G_ED_VR