THE WALL modulbygget studio

THE WALL – Montering av stand på landsmøte i Larvik. Foto: Linda Bogen.

» Endelig en enkel måte å bygge fotostudio på » var gjennomgangs kommentaren da THE WALL ble presentert på Norges Fotografforbunds landsmøte i Larvik. Med de ferdigstøpte modulene kan en enkelt bygge en perfekt permanent fotobakgrunn. De avrundede modulene lager «usynlige» overganger mellom gulv og vegg, vegg og tak og i hjørner. Mellom modulene monteres standard sponplater. Det sparkles i skjøtene, overgangen til gulv sparkles med spesialsparkel og hele bakgrunnen og deler av gulvet males.

I studio med lav takhøyde, er det ideelt med overgang mellom vegg og tak. Med «usynlig» overgang får en større handlefrihet i forhold til vinkler til motivet og gjør dermed etterarbeidet i photoshop til et minimum.

Både gulv-/takmodulen og hjørnemodulen er 235 cm lange, men kappes eller skjøtes til ønskede lengder og høyder .

The Wall er enkle å montere og konseptet går ut på at en selv monterer eller får hjelp av en lokal håndverker. Modulene monteres enten direkte på eksisterende vegger eller på et enkelt stenderverk.

Systemet gir også mulighet til å alternere med farget bakgrunnspapir. Dette ordnes med hjelp av sterke magneter påmontert opphengskroker som festes til innfelte (usynlige) stålplater i veggen eller i taket. Bakgrunnspapiret henges da opp i disse og brukes som fra et vanlig vegg/takoppheng.
Henges rullen i taket (et stykke fra veggen) kan en «få større takhøyde» ved å feste bakgrunnspapiret inn i buen mellom vegg og tak med to buede lister påmontert magner som settes i overgangen på hver side av papiret.
Vil en bruke f.eks. stoffbakgrunner kan også disse henges inn i bakgrunnen med hjelp av magneter og enkelt tas vekk når hvite bakgrunnen skal brukes.

Les mer om THE WALL og om priser på www.runeskogen.no