Nytt liv til gamle kamera

Sommeren 2010  sendte vi hos Stavanger foto fire ”gamle” digitalkamera til Bergen for å bidra i et humanitært prosjekt. Det eldste kamera i gjengen en Nikon Coolpix 995 fra 2001 har nå fått et nytt i liv blant ungdommer i Buenos Aires.  Her følger et reisebrev fra Katrine Hjertholm som sammen med to venninner var på reise rundt i Sør Amerika.

Vi er tre jenter fra Bergen som har jobbet frivillig på et dagsenter,  La Casita, utenfor Buenos Aires. Dagsenteret tilbyr forskjellige aktiviteter til både voksne og barn, for å utvikle hobbyer og interesser som kan holde dem borte fra gaten og fra kriminalitet. Ett av prosjektene vi jobbet med på dagsenteret var et fotoprosjekt for ungdom mellom 12 og 17 år. Som sagt tilbyr senteret aktiviteter for folk i alle aldre, men dette er den vanskeligste gruppen å nå ut til når det gjelder aktivitetstilbud. Fotoprosjektet er veldig populært, og ungdommene viser utrolig stor glede når de går rundt å tar bilder i nabolaget sitt , noe som er forståelig siden nesten ingen av de har brukt et kamera før.

Før vi dro ned til Argentina klarte vi å samle inn 30 kameraer, både kameraer med film og digitale, takket være god hjelp fra venner og bekjente. Med disser ressursene på plass kunne dagsenteret starte opp prosjektet i begynnelsen av september. Målet med prosjektet er at ungdommene ved hjelp av bilder, skal vise hvordan de opplever virkeligheten og dagliglivet. På denne måten håper man å skape en følelse av stolthet og identitet over hvem de er og hvor de bor.

Vi (Marte, Stine og Katrine) vil gjerne takke Stavanger foto så mye for deres bidrag av fire flotte kameraer til dette prosjektet!

Skrevet av Katrine Hjertholm