Pimp my Redged

I en fotoverden i stadig utvikling dukker det stadig opp nye behov og bruksområder for fotoutstyret vårt. Og der det ikke finnes noen løsning fra før, er det noen fingerferdige entusiaster som skreddersyr egen løsning.

I dette tilfellet er det en av våre kunder, Tor Eirik Pollestad fra Stavanger som har tatt for seg et svinghode fra Redged og gjort det fjernstyrt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kSMqW1qTbuo[/youtube]

Bruksområdet er det jo bare fantasien som setter grenser for. For eksempel vil nok en slik løsning være en våt drøm for fotografer som sitter i kamuflasje og fotograferer, med et ekstra kamera plassert ute i terrenget for å fange en annen vinkel. Når fuglen eller dyret ikke velger å plassere seg der du hadde tenkt er det bare å justere med fjernkontroll. Med Liveview eller lignende ser du også hva kameraet ser, og kan justere kamerainstillinger, fokus osv. fra et helt annet sted. I videoen til Tor Eirik ser du en Liveview-skjerm på hylla i bakgrunnen.

Med Redged RWC-3 Svinghode (2499,-) får du også lett balansert store teler slik at de blir lette og raske å justere. I videoen under ser du samme riggen med en Nikon AF-S 200-400mm f4 VR…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6IUHoYm_5cM[/youtube]

Kanskje er det slik fremtidens stativer fungerer? 🙂