Messeprogram 2011

Dette arrangementet er avholdt:

Takk til alle som kom innom oss i løpet av årets fotomesse! Mens det tidligere år har vært mer «rykk og napp» med folk hadde vi i år jevnt med besøkende som kom gjennom hele messeperioden.

Tusen takk også til våre leverandører og seminar- og foredragsholdere som var med å gjøre at fotomessen også dette året ble en suksess!

Velkommen til fotomesse hos Stavanger foto i november! Vi har et spennende program med dyktige foredragsholdere, besøk fra våre leverandører som viser frem sine produkter og har ekstra gode messetilbud til alle besøkende. Først ut er messeprogrammet som du kan se under eller laste ned i mer printervennlig pdf-format. (Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet frem mot messen.)

Her finner du også oversikt over messetilbudene vi har disse dagene. De fleste messetilbudene vil også være tilgjengelige for bestilling på telefon og epost under messen, men vær oppmerksom på at det kan være vanskeligere enn vanlig å komme gjennom på telefon akkurat disse dagene da vi selvfølgelig må prioritere kunder som møter opp i butikken først…

 

Slagugla – Lang inne i de boreale skogene øst i Europa finnes en av de aller vakreste uglene. Slagugla lever et tilbaketrukket liv, men Sven Zacek har over flere år fulgt disse fuglene gjennom hekketiden og i vinterhalvåret. Dette har blitt til en unik serie bilder som har vært publisert internasjonalt blant annet i BBC og National Geographic. Med nydelige bilder og god fortellerevne formidler Sven stemningen som er i skogen når han får møte sitt favorittmotiv.

Dette året har Biofoto Rogaland invitert med seg alle fotoklubbene i distriktet til fotoklubbtreff. Foredragsholdere blir Sven Zacek og Roy Mangersnes og vi skal ha premiering i fotokonkurransen. Hver fotoklubb vil også få anledning til å presentere sin klubb under møtet, og vi ønsker også nye potensielle medlemmer velkomne!

Estland – Her får vi bli med Sven ut i et av Europas urørte naturområder med enorme myrer og dype skoger. Det blir møter med en rekke spennende arter som vi bare kan drømme om å se i Norge, slik som villsvin, bjørn, gaupe og ulv. Estland er et av de minste landene i Europa, men naturmangfoldet er overveldende. Sven Zacek er en mester på å fange lyset og formidle stemningen i naturen.

Mosvatnet og Stokkavatnet – Roy Mangersnes har nettopp gitt ut ny bok, og han vil vise oss hvordan han har jobbet fra idé til ferdig produkt. Her blir det belyst alt fra fototekniske grep til hva slags arbeid som er gjort i etterkant med Lightroom, Photoshop, InDesign og selve trykkprosessen.

Fotokonkurransen ”Fotoduellen 2011” – De 15 beste bildene er  plukket ut av en jury. Nå er det opp til medlemmene i fotoklubbene å stemme frem de tre beste bildene i årets konkurranse. Premieutdeling i løpet av kvelden.

Siden 1988 har en stor del av Johnny Haglunds liv vært å reise rundt i verden. Med 3-6 reisemåneder hvert år gjør han det mange av oss drømmer om, og han har i dag besøkt 75 land.

De første årene reiste han som backpacker, men etter hvert ble spenningsbehovet større og reisemålene mer avsidesliggende og isolerte. Han finner roen i å oppsøke fremmede kulturer,  ørkenstrøk, ukjente jungler og mystiske fjelldaler, men understreker også at minst to reiser i året skjer innenfor Norges egne grenser.

Helt siden den første turen til India i 1988 har fotointeressen også vært en drivkraft i reisevirksomheten, og i dag lever han av å fotografere og skrive om reisene sine i blader i inn- og utland, samt at han har gitt ut 5 egne bøker så langt.

Kom på foredrag og bli med ut på tur!

Film og tvfotograf Håvar Karlsen var blant de første i Norge til å ta ibruk Canon EOS 5d MK II og andre DSLR speilrefleks til tvproduksjon. Har blitt brukt som konsulent og rådgiver i mange store og små prosjekter i Norge og er nå del av foto-teamet bak tv-serien “Dag”, som er inne i sin 2. sesong. Dag var verdens første tv serie skutt i sin helhet på et speilreflekskamera. Han er også kameraoperatør på “Kaptein Sabeltann” som nå går på NRK Super, og har vært involvert i andre store produksjoner som X-Factor, Nobelpriskonserten, Artistgallaen og den norske Melodi Grand Prix.

Hvis det ennå finnes noen tvilere der ute som trenger å bli overbevist om filmkvalitet fra DSLR, eller du vil se hvilket potensial som ligger i dette utstyret i riktige hender, er dette absolutt verdt å få med seg!

INTROkurs

Disse kursene er små og lettfordøyelige introduksjoner til noe av det som rører seg i fotoverdenen. Noen av dem, som introkursene “Speilreflekskamera” og “Adobe Photoshop” fungerer også som en smakebit på de større kursene Stavanger foto arrangerer med jevne mellomrom gjennom hele året (se stavangerfoto.no). Alle INTROkursene er gratis og vi håper det er mange som er nysgjerrige på mulighetene videre med foto!

Lynrask innføring i bruk av speilreflekskamera. Perfekt for deg som lurer på om speilreflekskamera er noe for deg, eller de som allerede har kjøpt kamera men bare bruker det på ”grønn auto”. Vi viser deg hvordan du enkelt får bedre bilder med ditt speilreflekskamera!

Lag flotte ”Time-Lapse” videosnutter av seriebilder tatt over korte eller lange perioder, lag HDR-fotografier med ekstra dynamikk for å få med masse detaljer i både skygger og høylys, og sy sammen flere bilder til et flott panoramabilde. Her får du en kjapp introduksjon til hvordan du kan jobbe med disse effektene, og hva de brukes til.

Introduksjon til fuglefotografering. Forfatteren av den nye boka ”Flyktige Motiver” Christian Tiller gir deg tips og triks til hvordan du kan ta gode fuglebilder. Lær om alt fra utstyrsvalg til hvordan du finner og velger de beste motivene!

Photoshop er fremdeles standarden når det kommer til bildebehandling på data, og om du bare vet hva du gjør er ”alt” mulig med photoshop. Vi viser deg noen grunnleggende triks for bedre bildebehandling og gir deg også en introduksjon til hva man kan gjøre med dette verktøyet når man får litt erfaring med bildebehandling.