Canon Powershot G1X

Den siste tiden har vi sett at mange kameraprodusenter har jobbet hardt for å levere gode løsninger til dem som vil ha speilreflekskvaliteter som topp bildekvalitet, ytelse og fleksibilitet men i en mindre pakke enn det man kan få i dag i speilrefleksformat. Det har resultert i bedre rene kompaktkameraer og mange varianter av såkalte speilløse systemkameraer med utskiftbar optikk.

Mens kompaktkameraene har adoptert mange av funksjonene til speilrefleksene har speilløse systemkameraer i tillegg til utskiftbar optikk også hatt større bildesensorer som generelt gir mulighet bedre bilder i dårlig lys (høyere iso) og større kreative muligheter i forhold til bruk av dybdeskarphet. Det mange oppfatter som «bra» eller «proffe» bilder henger ofte sammen med denne egenskapen og muligheten til for eksempel å få bakgrunnen ut av fokus.

Det er nettopp dette som er det store nye ved Canon Powershot G1X. Kameraserien som har vært en hit i årevis blant de som vil ha et kompaktkamera med speilrefleksegenskaper har nå også fått bildesensor i speilrefleksklassen. Riktignok har kameraet fremdeles et objektiv du ikke kan bytte ut, men dette er skreddersydd kameraet og gjør at størrelsen du må bære med deg bare er marginalt større enn seriens tidligere toppmodell Powershot G12. Dette skal være kompaktkameraet som speilrefleksbrukeren kan velge å ta med seg på ferie uten å føle at man gjør de store kompromissene, eller det perfekte kompaktkameraet for de som både har vanlige «familiebilde»behov og også trenger ta bilder i litt mer krevende situasjoner.

For den som bare vil ha et knallgodt feriekamera kan vi si allerede nå; dette bør du vurdere…. For de som trenger litt mer harde fakta er hovedtrekkene ved G1X her:

 •  Stor «speilreflekssensor» tilnærmet lik fysisk størrelse som den Canon bruker i de vanligste speilrefleksene sine (600D, 60D, 7D osv). Dette er mer enn 6X størrelsen på sensoren til forgjengeren G12!
 • 14,3mp oppløsning
 • 4X zoom som dekker 28-112mm (omregnet til tilsvarende 135mm format)
 • 3″ vippbar LCD skjerm med 920.000 punkter
 • Optisk søker
 • 1.9 bilder i sekunder, med mulighet for å ta en skuddserie på 6 bilder totalt med 4.5 bilder i sekunder.
 • Mulighet for full manuell kontroll
 • Raw-bilder i 14bit
 • HD-video i 1080p
 • Veier 390 gram inkludert batteri
 • Veil pris 7499,-

Se flere bilder av kameraet her: