Canon EOS 5D mk III

 

Canon lanserer i dag sitt nye fullformatskamera Canon EOS 5D Mark III. Forgjengeren (5D Mark II) har siden den ble lansert i 2008 vært en kjempepopulær modell både blant profesjonelle fotografer, entusiaster og i film og tv-bransjen. Når den nye modellen lanseres er det meste splitter nytt, og selv om oppløsning beholdes tilnærmet lik forrige modell understreker Canon at det er store kvalitetsforbedringer i både sensor og signalbehandling.

Hastighet er også et nøkkelord og autofokusmodulen i 5D Mark III kan by på 61 af-punkter, hvor opp til 41 av disse kan brukes som kryss-type punkter som gir bedre følsomhet, nøyaktighet og hastighet. Standard ISO rekkevidde er ISO 100 til 25600 (utvidbart til 50-102400) og du kan ta opp til 6 bilder pr sekund. Av andre betydelige oppgraderinger er bedre lysmåler, større og bedre skjerm, bedre værbeskyttelse, kraftigere prosessor (Digic 5+), mulighet for både CF og SD-kort, HDR modus ++.

Filmmulighetene er selvfølgelig ivaretatt og videreutviklet også i denne modellen, med topp kvalitet 1080p HD-video (ISO 100-12800, utvidbart til 25600), flere alternativer på komprimering, og du har blant annet manuell kontroll av eksponering, lydnivå og egen mikrofon og hodetelfontilkobling.

Vi vil også trekke frem «silent mode» som lager betydelig mindre lyd enn en vanlig eksponering. Dette er kanskje første gangen vi har blitt ordentlig imponert av en såkalt silent mode i et speilrefleks? Perfekt for diskret fotografering i kirken eller andre situasjoner du vil lage minst mulig lyd. Intelligent søker på ca 100% gir deg også visning av hva som måles med spot-lysmåler, og du kan hente frem rutenett.

Sammen med kameraet lanseres også Canons nye toppmodell blitz, som gir støtte for trådløs TTL kommunikasjon gjennom radiosignaler originalt fra Canon, en kjempeoppgradering for blitsbrukeren. Mer om denne i egen artikkel.

Spesifikasjoner:

 • 22,3 Megapiksler fullformat (36x24mm) sensor
 • Digic 5+ bildeprossessor
 • ISO 100-25600 (utvidbar til 50-102400)
 • 61 Autofokus-punkter (opp til 41 kryss-type)
 • 63-soners lysmåler (iFCL)
 • 6 bilder pr sekund (18 raw, 6000+ jpeg)
 • HD 1080p video
 • HDR funksjon som bruker 3 eksponeringer
 • LCD skjerm 3,2″(3:2-format)
 • «Intelligent» søker med ca 100% søkerdekning
 • CF/SD dobbelt kortspor
 • LP-E6 batteri
 • Lukker testet til 150 000 eksponeringer
 • Veiledene pris: 27 999,- ink mva.
 • Salgstart er 1. april, men som proforhandler vil vi få de første kameraene allerede fra 22. mars.


Forhåndsbestill nå
for tidlig levering når kameraet kommer!