LEE filters tilbake hos Stavanger foto

Etter en lang periode hvor disse ikke har vært å oppdrive i Norge kan vi endelig tilby LEE filtersystemer hos Stavanger foto! Engelske LEE Filters ligger i den absolutte toppklassen av filterkvalitet, og det har kvalitetsbeviste fotografer verden over oppdaget. LEE har i lang tid har hatt store utfordringer med produksjonskapasiteten sin i forhold til å kunne levere det som etterspørres, uten å senke kvaliteten eller flytte produksjonen. Håndlagede filter tar rett og slett lenger tid å lage, og kompromiss står tilynelatende ikke i ordboka i Andover utenfor London, hvor fabrikken ligger. Det er ikke til å stikke under en stol at LEE fremdeles har skrekkelig lange leveringstider. Vi må regne med ca 6mnd(!) leveringstid fra vår bestilling er levert til vi kan vente å ha varene i hus. Men den gode nyheten er at vi endelig kan få tak i dette, og kommer til å lagerføre de mest populære løsningene etter beste evne fremover. Vi må prøve oss litt frem med tanke på sortiment og lager, men du kan uforpliktende bestille ting vi ikke har på lager, så tar vi det med på neste bestilling. Vi er selv kjempebegeistret over disse filtrene, og nesten hele vår første bestilling forsvant ut igjen i det den kom inn døra, så det er tydelig at vi ikke er alene om å ønske oss topp kvalitet i fotobagen!
Oppdatering 10.04.13: Det kan fremdeles forekomme lang leveringstid på enkelte LEE-varer men de mest populære varene har vi nå som regel på lager!
Se Lee Filters prisliste med norske priser her. Det vi regner som standarsortiment er merket med fet tekst. Det vil variere noe hva vi har på lager til enhver tid, så ta kontakt for forespørsel/bestilling. Et typisk LEE-oppsett - og vår bestselger - er følgende pakke: - LEE Foundation Kit Filterholder - 599,- - LEE Wide Angle Adapter 77mm - 399,- - LEE Resin ND Grad Filter Pack (1/2/3-blendere) - 1999,- Sum: 2997,- ink mva. I oppsettet over vil du ha "grunnpakken" for LEE-systemet for å koble på et objektiv med 77mm filtergjenger. Har du også objektiver med mindre diameter du vil bruke settet på kjøper du flere adapterringer i andre størrelser, eller en "Step-down"-ring som går mellom 77mm og den størrelsen du skal ha. Hama produserer for eksempel disse, og de finner du i de fleste velassorterte fotobutikker. Så selve filterdelen: Et ND Grad-sett er et sett med graderte gråfilter som er mørkere i toppen enn i bunnen, slik at du kan jevne ut lyset/eksponeringen av motivet ditt. For eksempel unngå at himmelen blir for lys. Disse fås med myk (soft) eller hard (hard) overgang. Myk gir nesten umerkelig overgang og er kanskje lettere å bruke uten at det blir tydelig at du har brukt filter. Settet som er anbefalt over består av tre forskjellige styrker, som også kan kombineres i filterholderen for enda sterkere effekt. Disse graderte filterne påvirker ikke fargene i bildet, men tonene (mørkt/lyst) som igjen kan gi flottere farger i bildene dine. Se også noen bildeeksempler og mer informasjon om filtre på denne artikkelen.