Coastbuster

1 juli drar vår kollega Andreas K. Andersson og tidligere kollega Espen Mills på ekspedisjon langs Norskekysten. I en åpen 16 fots Buster aluminiumsbåt med påhengsmotor skal de kjøre ca 3000km fra Halden til Grense Jakobs elv ved grensen til Russland. – En sommerferie litt utenom det vanlige altså.

Det er heller ikke første gang de to guttene finner på sprell i båt. I fjor havnet de i media da de en sommerdag dro tur/retur fra Stavanger til Bergen for å kjøpe pølse i brød, også da sjøveien i en liten åpen båt. Den gangen dro de på impuls på grunn av dårlig fiskelykke. Denne gangen er det heldigvis betydelig bedre planlagt, og de har fått med seg en rekke støttespillere som hjelper med utstyr og planlegging.

Vi har i samarbeid med våre leverandører selvfølgelig også sendt med dem en del utstyr som skal testes ut på tur og med to habile fotografer om bord og flotte motiver langs kysten regner vi med gode bilder og video fra turen og vi gleder oss stort til å få noen rapporter underveis.

Guttene regner med å bruke ca 3 uker på turen og håper på godt vær, da de på enkelte strekk er helt avhengige av at naturen viser seg fra sin beste side for at de i det hele tatt kan komme seg trygt videre. De har med seg vanntett datautstyr og trådløst nett, så du kan følge ferden på våre facebook-sider hvor det kommer oppdateringer og bilder, og hvis du bor langs kysten bør du se etter dem i lokalavisen!

(Begge foto Andreas K. Anderson)
Mer informasjon om turen og de involverte:
Coastbuster nettside
Coastbuster Facebook
Andreas K. Anderson
Espen Mills

Her er noe av fotoutstyret som blir med på tur:
Nikon D4
Nikon AF-S 70-300 f4.5-5.6 VR
Nikon AF-S 30mm f1.4
Nikon AF-S 14-24mm f2.8
Lee SW150 filtersett for Nikon 14-24
Røde Mic Pro mikrofon
Canon 5D mk III
Canon EF 24mm f2.8 IS USM
Canon EF 16-35mm f2.8 II
Canon EF 70-300 f4-5.6 L IS USM
Canon Powershot D20 kompakt undervannskamera