WildPhoto Travel

Vi har hatt gleden av å følge Roy Mangersnes som kunde og fotokamerat i mange år, så når han nå tar firmaet sitt «Wildphoto» til det neste nivået synes vi det var så spennende at vi ba ham presentere nyutviklingen for oss:

WildPhoto Travel AS – spesialist på fotoreiser

_ND47217_front

I dag er det svært mange naturfotografer der ute med et stort behov for å oppleve eksotisk natur. Men for de fleste kan det være vanskelig å finne frem til de gode mulighetene, og det kan kanskje til og med være litt skummelt. Hvem skal man reise med? Hvor er det trygt å reise? Hva skal man ta med? Hvordan få best fotoutbytte? Dette er bare noen av spørsmålene man stiller seg. Mange har nok opplevd å reise avgårde på en ”fototur” for så å komme hjem med fine opplevelser, men helt ordinære ”turistbilder”. Dette ønsker vi å gjøre noe med.

_ND40834_530

Ole Jørgen Liodden har i en årrekke arrangert fotoreiser gjennom sitt selskap Naturfokus. Han er kanskje best kjent som den mest erfarne turoperatøren på Svalbard, men flere av oss har også hatt gleden av å være med på tilrettelagte reiser til Antarktis og Afrika. Selv har jeg reist svært mye som fotograf og i tillegg puslet litt med fototurer i Pyreneene og til Afrika. Etter en periode med planlegging bestemte vi oss for å slå sammen virksomhetene våre høsten 2012. Som et symbol på endringene skiftet vi også navn på selskapet til WildPhoto Travel AS. Målet var å ta fotoreiser til et helt nytt nivå.

Profesjonalitet ligger til grunn for alt vi gjør. Ingen turer blir arrangert før vi har testet opplegget grundig, og fått på plass nødvendige tilpasninger som gir gjestene den beste opplevelsen. Dette kan være logistikk, spesialtilpasning av kjøretøy og båter for best fotovinkel eller spesialtillatelser som gir best utnyttelse av fotolyset. I motsetning til det mange tror så er det svært krevende å arrangere fototurer, spesielt om man ønsker å levere de beste turene for krevende fotografer.

Liodden eller undertegnede vil være med på alle disse turene for å legge til rette for best mulig fotomuligheter. Dette har vi hatt gode erfaringer med tidligere og mange konkurransebilder har blitt hentet hjem på våre turer.

_DSC2256_530

Allerede første året satses det knallhardt med to reiser til Rwanda for å fotografere gorilla og andre aper, en ekspedisjon til Galapagos med gode muligheter for undervannsfoto og en spesialtilpasset fotoreise til Sør-Afrika i mai. Deretter følger hele fire båtekspedisjoner til Svalbard og til slutt to safarier til Kenya. Spesielt Svalbard er populært, men det er fremdeles noen ledige plasser på den siste ekspedisjonen i september. Det lønner seg selvsagt å være rask ute på alle våre turer da det ofte er stor rift om plassene, og kundene kommer gjerne fra hele verden.

I løpet av året vil det også arrangeres workshoper med havørn- og sjøfuglfoto sammen med Smøla Naturopplevelser, og teambuildingstur til Svalbard for bedriftskunde. Hva som skjer i årene som kommer vil bare tiden vise, men så lenge naturfotografene vil ut på tur så skal vi legge til rette for dette.

Følg oss på nettet; www.wildphoto.com og på facebook!

For booking kan du ta kontakt på booking@wildphoto.com

_DSC4057_530

Tekst og foto: Roy Mangersnes / Wildphoto